Hašé z vepřového masa

Pokrm jsem připravila z vařeného vepřového kolena,  které vařívám nyní často pro našeho psíka. Vybírala jsem libové maso, můžete ale použít i jiný druh, popřípadě využít vařené z polévky nebo zbytek pečeného.

Suroviny – asi 400 g vařeného vepřového masa, strouhanka z jedné housky (asi 30 g), asi 100 ml mléka, 1 střední cibule, pár lžic vývaru, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, trochu sádla

Postup – vařené maso nakrájíme na drobné kostičky. Strouhanku navlhčíme mlékem. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme dozlatova. Pak přidáme maso, orestujeme, potom strouhanku s mlékem, osolíme, opepříme a podle potřeby vlijeme trochu vývaru. Chvilku dusíme, necháme všechno spojit a po odstavení vmícháme do horkého pokrmu žloutek. Ochutnáme, popřípadě dochutíme a podáváme s pečivem nebo různě upravenými bramborami. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *