Látková hrací knížka

Pojďte si prohlédnout skládanou knížku, kterou ušila dcera pro svou roční holčičku. Je interaktivní, nejen že si může Monička stránkami listovat a prohlížet si jednotlivé našité obrázky, ale může si i s jednotlivými obrázky hrát a trénovat své malé prstíčky.

Začínáme obalem

Květy kytiček,  i většina dílků v knížce,  jsou připevněny suchým zipem a dají se přesouvat podle libosti. Lodička plave a posouvá se po stránce. Mráček má všitou kapsičku a dešťové kapky se můžou ukrýt.  Beruška má uprostřed zip, stužky jsou připevněny suchým zipem a mohou se schovat do kapsičky. Stonožka  má hlavičku a tělíčko také na suchý zip, dá se libovolně proměňovat, měnit jednotlivé barvičky tělíčka. Jabloň i ježek nesou ovoce připevněné suchým zipem, dají se tedy sklízet nebo posouvat na stromku. Kachnička je na gumičce a plave po celém jezírku, ale musí se vyhnout lodičkám. Knoflíčky mezi sebou soutěží, který je rychlejší.  Tygr má hřívu, za kterou se dá tahat a je tu hlavně proto, že Monička už ví, jak dělá tygr-:)

 

 

 


 

2 komentáře u „Látková hrací knížka

  1. Jiřina Tabášková

    To byl, Alenko, ohromný nápad, něco takového vytvořit! Tvoje dcera je moc šikovná. Měla odněkud inspiraci? Moc se mi to líbí, tolik možností pro malé dítě, aby se s jednotlivými částmi knížečky naučilo manipulovat, zamýšlet se a postupně nacházet další možnosti, které se zde nabízejí.

    Moc se mi to líbí a své dceři ode mě vyřiď hodně velikou pochvalu.

    Jiřina

  2. Alena Autor příspěvku

    Jiřinko, děkuji, dcera si jistě Tvůj komentář přečte a potěší ji. Inspiraci našla na internetu, mezi maminkami, jak jsem zjistila, jsou to moderní hračky. Hodně se dětem vyrábějí látkové, doma šité panenky a jiné drobnosti pro malé děti. Dceři ušila panenku, dala ji jenom na facebook, musím o ni požádat, je krásná a Moničce se moc líbila.

    A musím se pochlubit, já jsem karet s různými zvířátky, tedy většinou, vytvořila za čtrnáct dní 38. Mám nový šicí stroj, tak jsem ho pořádně zapřáhla. Už jsem je malé včera ukazovala, ale ještě je nemám olemované. Byla to dost náročná práce a to jsem si ji ulehčila materiálem a některými koupenými nášivkami, i když dost jsem jich vyrobila. Ale pospíchala jsem, abych jich měla k svátku dostatek. A když jsem se do toho pustila, naskakovaly mi různé možnosti a tak jsem vytvářela jednu kartu za druhou. Až je obroubím, dám je na stránky. Možná, že poznáš i některá zvířátka…

    Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *