Vepřový guláš s bramborami

Suroviny – vepřové plecko, cibule, kousek uzeného masa, mletá červená paprika, sádlo, brambor stejné množství jako masa, česnek, majoránka, mletý černý pepř, hrubá mouka

Postup – maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a odložíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené nebo slaninu na o něco větší kostky. Na sádle opečeme cibuli skoro dozlatova, přidáme slaninu a když je opečená, potom maso. Necháme ho zatáhnout, zprudka opékáme a vydusíme šťávu. Pak podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory. V téže době poprášíme guláš trochou hrubé mouky a za občasného míchnutí povaříme. Mouku vařím v omáčkách asi 20 minut, za tu dobu se uvaří i brambory. Dochutíme, většinou bude chtít guláš přisolit, brambory si vezmou hodně soli. Přidáme rozetřený stroužek česneku, necháme ho přejít varem a na talířích dochutíme rozemnutou majoránkou. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *