Kynutý mřížkový koláč

Suroviny – 400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 70 g másla, 50 g cukru, 2 žloutky, špetka soli, 1 citronový cukr, 1 vanilkový cukr, vlažné mléko, pikantní marmeláda, vejce na potření

Postup – z droždí, lžičky cukru a trochu teplého mléka umícháme kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukry, rozpuštěné máslo, žloutky rozkvedlané v troše mléka, osolíme  a po přidání nakynutého kvásku zpracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme a necháme vykynout.

Odložíme si třetinu těsta, zbytek rukou jemně roztlačíme na máslem vymazaný plech. Potřeme marmeládou a z odloženého těsta vyválíme slabé válečky, které položíme na moučník do mřížky. Těsto potřeme vajíčkem a ponecháme 15 minut dokynout, poté upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *