Piškotové jahodové variace

Nemám mnoho energie ani času a rodina si žádala jahodové řezy. A tak nabízím dva recepty, jednoduché, rychlé, možná dost známé, ale jistě neškodí si je připomenout. Piškot je stejný, krém podobný, jen konečná úprava se liší.

Piškot připravíme ušleháním 4 bílků se špetkou soli. Pak zašleháme 160 g cukru, po chvíli žloutky a do husté pěny vmícháme 160 g polohrubé mouky. Upečeme a hlídáme, abychom ho nepřepekli. Po upečení na oba piškoty natřeme slabou vrstvu jahodového džemu.

I krémy budou skoro stejné. 1 litr čerstvého mléka, 4 lžíce cukru, semínka z celého lusku a 3 vanilkové pudinkové prášky uvaříme jako klasický pudink.

Řezy se šlehačkou – na upečený piškot potřený džemem rozlijeme základní pudinkový krém, poklademe ovocem a po vychladnutí navrstvíme ušlehanou smetanu. Dávala jsem 250 ml v domečku, ale můžete klidně dát dvě. Vrstva nebyla vysoká…

Řezy se želé – do základního krému hned po uvaření vmícháme 100 g másla. Mícháme až se rozpustí, pak nalijeme na připravený piškot. Poklademe jahodami a zalijeme dortovým želé z jednoho sáčku. Dávala jsem bílé, aby vynikly jahody, ale můžete použít i barevné. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *