Smetanová hrníčková bublanina

Suroviny – 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek smetany (nejlépe 30%), třetinu hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek – ovoce

Postup – připravíme si nejprve ovoce. Na těsto smícháme všechny suroviny v pořadí, jak jsem je uvedla. Upravíme hustotu těsta, nalijeme ho na velký plech, poklademe  ovocem a upečeme. 

2 komentáře u „Smetanová hrníčková bublanina

  1. Jiřina Tabášková

    Já bych, Alenko, jen trochu doplnila. Předem se omlouvám, určitě to víš. Před pokládáním ovoce na těsto se doporučuje jeho spodní část případně celé obalit hrubou moukou, to aby se ovoce nepropadlo těstem až na dno plechu.

    Jiřina

  2. Alena Autor příspěvku

    Jiřinko, znám, ale většinou nedělám. Když peču z ovoce, nikdy nevím, kolik se mi ho vejde na plech. A když je už obalené v mouce a nepoužila bych ho, nebylo by už k použití. A promíchávat ovoce po částech se mi moc nechce -:)A protože peču většinou na velkém plechu, u nás mají radši nižší moučníky, někdy to vypadá, že je ovoce až na dně. Ale nebývá tomu tak vždy a tak to moc neřeším. Lepší by bylo použít menší formu, pak by těsta byla vyšší vrstva a ovoce by bylo více nahoře. Ale obalit v mouce je určitě dobrá věc, zvlášť kdo chce mít ovoce na povrchu moučníku. Děkuji za doplnění, jistě to bude pro někoho dobrá rada.

    Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *