Táborové muffiny plněné čokoládou

Suroviny – 4 vejce, 250 ml smetany na šlehání v domečku, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, asi 400 g polohrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek, 12 kostiček čokolády 60 %

Postup – žloutky šleháme s cukry, pomalu vlijeme smetanu a zašleháme ji. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Do žloutkového těsta vmícháme mouku s práškem a vše vylehčíme sněhem. Těsto pomocí lžíce lijeme do papírových košíčků, které vložíme do formy na muffiny. Plníme kousek od okraje, do středu vsuneme kostičku čokolády. Po upečení můžeme ozdobit moučkovým cukrem nebo kakaem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *