Dietní zeleninový boršť

Suroviny – 1,5 l zeleninového vývaru – použila jsem vývar z vaření květáku, 100 g bílého hlávkového zelí, 111 g červené řepy, 118 g celeru, 75 g mrkve, 61 g petržele, 126 g rajčat, sůl, mletý pepř

Postup – zeleninu očistíme a nakrájíme na  kousky. Vložíme ji do vývaru, osolíme, opepříme a pomalu vaříme. Když je zelenina měkká, ponorným mixérem ji trochu rozmixujeme, čímž polévku mírně zahustíme. Na talířích dochutíme petrželkou a můžeme přidat trochu zakysané smetany.

100 g polévky obsahuje – 48 kJ – 0,47 g bílkovin – 2,24 g sacharidů, 0,08 g tuků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *