Pečené jehněčí se špenátem a bramborem

Suroviny – jehněčí kýta, sůl, česnek

Přílohou byl špenát, jehož přípravu jsem již na stránkách uvedla. A pak brambory nebo knedlíky…

Maso očistíme, ořežeme tučné části, jsou na mase. Větší kus rozdělíme na menší části, já měla nohu, tu bych do pekáče nedostala. Jinak je lepší ponechat maso ve střední velikosti, neporcovat. Česnek utřeme se solí a celý kus masa jím potřeme. Vložíme do pekáče, malinko podlijeme, přikryjeme druhým nebo pokličkou, a pečeme asi při 150 stupních 3 hodiny. Potom odkryjeme, je-li maso měkké, přidáme teplotu a lehce opečeme povrch. Při pomalém pečení maso nevysušíme, bude šťavnaté a chutné. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *