Kakaová kolečka s povidly

Suroviny na těsto – 300 g hladké mouky, 200 g másla, 75 g moučkového cukru, 1 žloutek, 20 g holandského kakaového prášku

Na dohotovení – domácí švestková povidla, moučkový cukr, rum, čokoládová poleva, kešu či jiné oříšky

Postup – suroviny na těsto zpracujeme a necháme ho zabalené v chladu odpočinout. Potom vyvalujeme a vykrajujeme kolečka. Upečeme je, slepíme povidly, polijeme čokoládou a dozdobíme oříškem.

Povidla, nejlépe domácí, osladíme podle chuti, přidáme rum, jsou-li řídká, raději trochu rumové tresti. Na polevu jsem použila Figaro čokoládu na vaření, přidala kousek ztuženého tuku, ve vodní lázni rozpustila a slepené tvary namáčela. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *