Kávové cukroví

Suroviny na těsto – 125 g hladké mouky, 75 g másla, 40 g moučkového cukru, 1 žloutek, 50 g jemně mletých vlašských ořechů, 2 lžičky mleté kávy

Krém – 1 karamelové kakaové mléko, 250 g másla, 2 lžičky jemně mleté kávy

Na dokončení – bílá čokoláda, kousek ztuženého tuku, čokoládové kávové zrno

Postup – všechny suroviny na těsto smícháme a vypracované těsto uložíme do druhého v chladu. Potom vyvalujeme a vykrajujeme tvary, pečeme, slepujeme krémem a poléváme.

Na krém si necháme povolit máslo, mléko také necháme v misce při pokojové teplotě. Je-li tužší, prošleháme ho. Při přípravě ho po částech vmícháváme do másla. Nakonec krém dochutíme mletou kávou.

Krém vložíme do sáčku s hubičkou a stříkáme na polovinu tvarů. Jemně přiklopíme, povrch namáčíme do rozehřáté polevy a dozdobíme kávovým zrnem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *