Řezy s malinami a bílou čokoládou

Suroviny na korpus – 4 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, 100 ml oleje, šťáva z jedné limetky, 250 g – 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící pečivový prášek

Suroviny na malinovou náplň – asi 500 g mražených malin, cukr podle chuti, 1 lžíce kukuřičného škrobu a asi 2 lžíce vody

Na dokončení – bílá čokoláda a kousek ztuženého tuku

Postup – žloutky ušleháme s cukry, pak postupně zašleháme olej, mléko, citronovou šťávu. Bílky ušleháme dotuha a většinu vmícháme do pěny spolu s moukou, v které jsme rozmíchali kypřící prášek. Část bílků přidáme až do promíchaného těsta a vylehčíme ho. Těsto nalijeme na větší plech a upečeme.

Maliny nebo třeba jahody krátce povaříme, dosladíme a nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve vodě. Potom rozetřeme na upečený plát piškotu. Na povrch nalijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni s troškou tuku. Nakláněním  plechu rozlijeme po povrchu a necháme ztuhnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *