Masová polévka s vaječnými knedlíčky

Suroviny – masový vývar, na knedlíčky 3 vejce, máslo, sůl, mletý pepř, petrželka, strouhanka

Postup – uvaříme klasicky vývar, přidáme do něj nadrobno pokrájené maso a nastrouhanou zeleninu. Jako vložku jsem vložila vaječné knedlíčky.

Knedlíčky – na kousku másla usmažíme dvě míchaná vajíčka, osolíme a opepříme. Po vychladnutí do nich přidáme nasekanou petrželku, 1 syrové vejce a tolik strouhanky, abychom mohli ukoulet knedlíčky. Potom je zavaříme do vroucí polévky.

Já si vždy uvařím jeden knedlíček na zkoušku, pak popřípadě dokořením a poté teprve koulím a vkládám do vývaru. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *