Cheesecake s bílou čokoládou

Náplň jsem připravila z měkkého tučného tvarohu, lze jistě použít i mascarpone nebo jiný čerstvý sýr. Dort byl pro syna, který hlídá kalorie, tak jsem zvolila trošku odlehčenou verzi. Doporučuji použít tvaroh v kostce, v krabičce je příliš řídký. Postupně jsem vyzkoušela snad všechny prodávané druhy, nejlépe si mi osvědčil tvaroh značky Moravia. Je po rozšlehání jemný, nezůstávají v něm žádné tvrdé kousky, jak bývá běžné u jiných značek. Alespoň já mám ten problém…

Na spodní vrstvu jsem použila neslepené nastrouhané linecké pečivo, které jsem si uložila do mrazáku před svátky. Můžete použít jakékoli sušenky, nejlepší jsou doma upečené. Kdo chce mít slabší spodní vrstvu, může si připravit poloviční dávku, jistě bude také stačit.

Suroviny na těsto – 400 g máslových sušenek, 170 g másla

Suroviny na náplň – 750 g tučného tvarohu v kostce, 400 g bílé čokolády, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 250 ml smetany na šlehání v domečku

Postup – nejprve upečeme podklad. Máslo opatrně rozpustíme, vmícháme nastrouhané sušenky a vzniklou hmotu roztlačíme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Vložíme do trouby a upečeme. Já pekla asi 20 minut.

Tvaroh rozšleháme, přidáme moučkový cukr a vanilková semínka. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smetanu ušleháme. Do tvarohu vmícháme nejprve po částech čokoládu a potom hmotu vylehčíme  ušlehanou smetanou.

Na upečený vychladlý korpus navršíme krém, uhladíme a necháme do druhého dne v chladu. Druhý den můžeme dozdobit šlehačkou, ovocem nebo čokoládou. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *