Suroviny – 4 vejce – 195 g, 2 lžíce sladidla erythritol – 40 g, 242 g tučného tvarohu ve vaničce, 113 g mletého máku bez jakýchkoliv přísad, 1 lžička pečivového kypřícího prášku
Postup – vejce ušleháme se sladidlem, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mletý mák. Těsto nalijeme do formy, já pekla v chlebíčkové. Pozvolna upečeme, vyklopíme a necháme vychladnout.
Celé množství obsahuje – 5111 kJ – 69,80 g bílkovin – 18,27 g sacharidů – 94,06 g tuků
100 g makovníku obsahuje – 992,43 kj – 13,55 g bílkovin – 3,55 g sacharidů – 18,26 g tuků
Výborná buchta !!!
Dobrý den, paní Hano,
jsem ráda, že se vám makovník povedl. Jen málo LC moučníků mi chutná a ty povedené dávám hned na stránky. Dobré je i vyměnit mák za ořechy, můžete zkusit a napsat, zda vám chutnalo.
Alena
Na kolik se to péče a jak dlouho ??
Dobrý den,
moučníky tohoto typu peču přibližně na 170 stupních. Nemám u trouby přesné rozlišení, protože se jedná o starší model. A čas vám neřeknu, nesleduji ho. Každá trouba peče jinak a také záleží, do jaké formy těsto nalijete. I u chlebíčkové jsou velké rozdíly, mám dva naprosto odlišné typy. Pokud těsto nalijete do vyšší formy, bude se péci déle a je nutné při dopékání použít špejli, ale to jistě víte-:)
Velice jednoduchý a výborný chlebíček:) moc doporučuji!!
Potěšila jste mě, děkuji-:)