Jahodový koláč s avokádovým krémem

Suroviny  na korpus – 5 ks bílků – 151 g, 1 žloutek – 14 g, 30 g sladidla erytritol, 45 g mandlové mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku

Suroviny na krém – 1 avokádo – 176 g dužiny, 30 g sladidla erytritol, 15 g holandského kakaa

Na dokončení – omyté a nakrájené jahody – 255 g

Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme sladidlo a žloutek. Do husté pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme do dortové formy a upečeme.

Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku. Dužinu rozmačkáme nebo rozmixujeme, osladíme a vmícháme prosáté kakao. Připravíme si ovoce, omyjeme, necháme okapat, popřípadě rozkrojíme.

Upečený korpus potřeme krémem a poklademe ovocem. Hodnotu jahod jsem započítala, pokud použijete jiné drobné ovoce, výsledná kalkulace se bude trochu lišit.

Jedna čtvrtina moučníku obsahuje – 995 kJ – 9,20 g  bílkovin – 8,46 g sacharidů – 17,87 g tuků

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *