Cukroví slepované ořechovou náplní

Suroviny – 180 g hladké mouky, 110 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr

Suroviny na náplň – 50 g mletých vlašských ořechů, 20 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhaného perníku, asi 1 lžíce medu, rum

Na dokončení – čokoládová poleva, čokoládové trubičky

Postup – z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme ho odležet. Potom vyvalujeme a vykrajujeme různé tvary a upečeme.

Náplň – rozehřejeme všechny suroviny na malém plameni, spojíme a po odstavení vmícháme podle chuti rum.

Tvary slepujeme, poléváme čokoládou a zdobíme trubičkami. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *