Eviny vykrajované rakvičky

Suroviny  na základ – 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 lžička amonia

Suroviny k zamíchání – 70 g hladké mouky, 100 g až 200 g moučkového cukru

Postup – žloutky ušleháme s prosátým cukrem, potom vmícháme amonium. Hmotu přendáme do porcelánové mísy, přikryjeme utěrkou a pokličkou a necháme jeden den odležet v ledničce.

Na vál prosejeme mouku, přidáme část cukru a žloutkovou hmotu. Cukr přidáme podle potřeby, abychom mohli zpracovat těsto podobné lineckému. Z těsta vyválíme pláty, vykrájíme obdélníkovou formičkou těla rakviček. Srovnáme je na plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Hlídáme, abychom je neměli příliš tmavé, jsou upečené během 5-10 minut, záleží na troubě.

Doplníme ušlehanou smetanou, nanášíme ji až před podáváním. Nenaplněné korpusy vám vydrží v papírové krabici delší dobu, jsou trvanlivé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *