Babiččiny báleše

Suroviny – 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 40 g droždí, mléko, 1 vejce, 50 g sádla (já dávala vyškvařené slepičí), 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, 3 lžíce rumu

Na dokončení – ochucená švestková povidla, jemně nastrouhaný tvrdý tvaroh, sádlo na smažení

Postup – droždí smícháme s troškou cukru a vlahého mléka a necháme vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme jemné, hladké těsto. Dáme přikryté vykynout. Z těsta vyválíme plát, vykrájíme větší kolečka a necháme je na utěrce ještě dokynout. Potom je z obou stran osmažíme na sádle. Vlažné nebo vychladlé potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *