Látkové knížky – číslice a barvy

Nabízím k prohlédnutí další várku stránek do látkové knížky. Má část tímto končí, hotové stránky předám dceři, která si již připravila obal a stránky spojí. A pak už… Přijde za mnou Ježíšek,  říká naše vnučka, a přinese mi hodně dárečků…

Stonožka s kolečky – jak je vidět z odkrytých, spodní i vrchní díly mají našité zipy, každá barva je tam dvakrát

Stromeček s ptačími budkami – budky jsou dvoubarevné, tmavší odstín je na vstupu do budky. Tu samou barvu má ptáček na křidélku. Na připevnění jsem zvolila patentky, zip by byl příliš velký a zakryl by vstup do budky. Dole je pás trávy, mezi průchodkami bude gumička, na níž navléknu knoflíčky. Ale to až při sešívání stránek k sobě. 

Okénka s číslicemi – pod každou číslicí je příslušný počet knoflíčků

Barevná zmrzlinová dřívka – je jich jen pět, myslela jsem, že je použiji na dvě stránky, ale bohužel, barevné provedení některých dřívek je velmi špatné, ani já jsem nepoznala, o jakou barvu se jedná. Barvit jsem je doma nechtěla, nemám barvy pro děti, zvolila jsem dřívka prodávaná na dětské tvoření. 

Knoflíčková pyramida – knoflíky jsem raději přišila, číslice jsou se suchým zipem. Tuto kartu již vnučka vyzkoušela a překvapilo nás, jak správně rozdělila čtverečky. 

Kočičky – tady jde spíše o oblíbená zvířátka. Sundat lze myšku, sýry, kostru i velkou rybu

Paleta s barvami – cákance barev mají uprostřed dírku, kterou se provléká příslušně zbarvený knoflíček. Štětec manžel zkrátil a dole zaoblil, aby vnučku nezranil. 

Pastelky – v košíčku jsou je tak volně zastrčené pastelky, barevně se shoduje košíček, pastelka i kulička

Spojování tvarů – stejné tvary mají i stejné knoflíčky, pouze u kulatého je schválně malá odlišnost.  Do hnědě kapsičky jsem vložila gumičky, s kterými by měla Monička spojovat stejné tvary. Kovové knoflíčky jsem zvolila záměrně, moc se jí líbí. 

Poznávání tvarů – na látku jsem vyšila obrysy, vrchní díly ozdobila knoflíčky. Připevňují se suchým zipem. 

Dráček – drak má stejně barevná kolečka jako jsou na jednotlivých výsečích v kruhu ozdobeném kopretinou. Připevňovat se mohou na kruh nebo na ocas draka, takové 2 v 1.

Myší prolézačka – myška je přišitá na stužce, díry jsou dost velké, aby mohla prolézat

Koláč s číslicemi – na spodních výsečích jsou číslice, na horních příslušný počet obrázků. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *