Pečivo z mandlí a lněných semínek – LC

Mám problém s nízkosacharidovým pečivem, bývá vlhké a ne příliš dobré. Zkusila jsem místo mandlové a lněné mouky použít obojí, ale doma umleté. Výsledek je překvapivý, upečené bochánky provoněly celou kuchyni. Protože peču pouze pro sebe, dávka je dva malé bochánky, v mém případě dvě porce. Pekla jsem ve dvou zapékacích miskách, které jsem vytřela máslem.

Suroviny –  25 g neloupaných mletých mandlí, 20 g mletých lněných semínek, 5 g celých slunečnicových semínek, rovná lžička kypřícího prášku, asi 3 špetky soli, 25 g lučiny bez jakékoli příchuti (čerstvá v kostce), 25 g nastrouhaného sýru gouda, 1 vejce

Postup – smícháme v míse sýry a vejce, pak vmícháme ostatní suroviny. Směs rukou vytvarujeme do dvou bochánků, vložíme do připravené pečící nádoby a upečeme. 

4 komentáře u „Pečivo z mandlí a lněných semínek – LC

  1. Eva K.

    Dobrý den Alenko,
    chci začít péct nízkosacharidové pečivo, zaujal mě váš recept na Pečivo z mandlí a lněných semínek – LC, můžete mi prosím napsat jak – čím melete mandle a lněné semínko na mouku?
    Děkuji moc Eva K.

  2. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den,

    toto je asi nejlepší pečivo, které se mi zatím podařilo upéct. Dřív jsem pekla z mandlové mouky, kterou si kupuji i na běžné pečení. Ale zde jsem neloupané mandle umlela na běžném mlýnku, lněná semínka na mlýnku na kávu od firmy Bosch. Stál tenkrát něco přes 300 a mele spolehlivě menší množství semínek. Doporučuji nemlít semínka dopředu, rychle se pak kazí. U mandlí nějaký týden nevadí, pokud jsou v uzavřené sklenici a v chladnějším prostředí.
    Přeji, ať se vám pečivo podaří a hlavně chutná.

  3. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, Jiřino,

    to vám neřeknu. Hodiny nesleduji, údaje o době pečení k receptu nedávám, protože každá trouba peče jinak, a také záleží, do jaké nádoby těsto vložíte. Jiná doba bude ve skle, v keramice, v teflonu, v běžném hrnku, na plechu. Řídím se barvou povrchu, a vždy píchnu špejli do středu, podobně jako u bábovky. Odhadem 15 minut, ale jak píši, čas pečení není to, co je pro mě důležité. Také záleží na surovinách…Zkusím příště, až budu péct, kouknout na hodiny…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *