Bílkový dort s tvarohovým krémem – LC

Suroviny  na korpus – 120 g bílků, špetka soli, 40 g sladidla erythritol, 100 g mandlové mouky

Suroviny na krém – 200 g tučného tvarohu ve vaničce, semínka z jednoho vanilkového lusku, 200 ml smetany na šlehání 33 % v domečku,  čokoláda 80 % na zdobení

Postup – ušleháme bílky se špetkou soli, pak zašleháme sladidlo. Vmícháme lehce mouku a těsto nalijeme do připravené formy. Upečeme a necháme vychladnout. Potom vyndáme z formy a na korpus navrstvíme krém. Dozdobíme podle chuti nastrouhanou čokoládou.

Lusk rozřízneme, semínka nožem stáhneme do tvarohu. Nesladila jsem, můžete podle potřeby přisladit erythritolem. Smetanu ušleháme a lehce ji vmícháme do tvarohu.

Celý dort obsahuje – 6476 Kj, 55 g bílkovin, 32 g sacharidů, 140 g tuků

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *