Suroviny – 250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g másla
Na dokončení – sklenice domácí marmelády, nejlepší je směs. Z různých načatých sklenic stěrkou vyberu obsah a promíchám. Na potření 1 rozšlehané vajíčko.
Postup – všechny suroviny na vále zpracujeme v těsto. Víc než polovinu vyválíme a pomocí válečku přeneseme na vymazaný velký plech. Nožem odkrojíme těsto po stranách a propracujeme ho se zbytkem. Z části uválíme slabý váleček a položíme ho po okraji. Pak do vnitřku rozetřeme marmeládu. Nyní z těsta vyválíme plát, rádýlkem nakrájíme proužky a klademe je šikmo přes náplň. Potřeme vejcem a upečeme.