Muffiny s mandlovým máslem LC

Suroviny – 25 g kokosové mouky bio Grizly,  půl lžičky pečivového kypřícího prášku, 2 vejce – 86 g, 75 g bílého smetanového jogurtu Choceňského, 60 g mandlového másla Grizly

Postup – vejce ušleháme, pak zašleháme máslo a jogurt. Mouku s práškem promícháme a zapracujeme do těsta.  Naplníme 8 košíčků na muffiny a upečeme.

Z tohoto množství jsem měla 8 košíčků. Výrobce u jednotlivých druhů surovin píši proto, aby takoví puntičkáři jako já, kteří počítají a chtějí mít vše přesně, věděli, jaké suroviny jsem použila a zahrnula do výsledné kalkulace hodnot. Vy už si to můžete upravit podle sebe, tu pár gramů přidat nebo ubrat, či zvolit jiný druh. To je na vás…

Já si pro sebe muffin doplnila kostičkou 80 % čokolády, vy můžete podle své chuti použít krém z mascarpone či tvarohu nebo čokoládu rozpuštěnou.

Jeden muffin bez doplnění obsahuje – 366 kJ – 4 g bílkovin – 1,5 g sacharidů – 7,13 g tuků

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *