Pečené maso s cuketou

Typické LC jídlo. Nyní je plno cukety, přidávám pro ilustraci pro ty, co si nevědí rady, jak je vidět z dotazů, které dostávám. Příprava je velmi jednoduchá.

Použít můžete jakékoli maso s výjimkou hovězího, které potřebuje delší dobu na přípravu. Já jsem zvolila vepřovou pečeni. Plátky jsem naklepala, osolila, opepřila čerstvě namletým pepřem. Postupně jsem je opekla z obou stran na sádle a odložila.

Větší cibuli jsem nakrájela na proužky, cuketu omyla a nakrájela na plátky, papriku na proužky. Všechnu zeleninu jsem opekla ve výpeku z masa. Potom jsem ji nasypala do pekáčku, na ni rozložila plátky masa, trochu prohrábla, aby se dostala zelenina i na povrch, a dala do předehřáté trouby péct.

Pokud zvolíte kuřecí či krůtí maso, postup bude podobný, jen bych ho nepekla,  Je to zbytečné, zeleninu bych chvíli podusila na pánvi. K cuketě lze samozřejmě přidat jakoukoli jinou zeleninu, nemusí se podlévat, pustí si šťávu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *