Plněné piškotové řezy

Suroviny na piškot – 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 lžic oleje

Suroviny na krém – 250 – 375 g másla, 1 plechovka pikaa

Na dokončení – jahodová marmeláda, čokoládové trubičky, trochu světlého krému nebo ušlehané smetany

Postup – upečeme piškot. Bílky našleháme se špetkou soli, pak zašleháme postupně cukr, žloutky, olej. Lehce vmícháme mouku, rozetřeme na větší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

Máslo necháme povolit, rozšleháme a po lžicích pomalu zašleháme pikao.

Upečený piškot otočíme na druhý plát pečícího papíru a použitý stáhneme. Pokud potřebujeme, zarovnáme nožem okraje. Rozměříme si plát na stejné čtverce nebo obdélníky – já měla 7 cm na 5 cm, podle velikosti plátu. Uprostřed dílků částečně vykrojíme pomocí kulaté vykrajovačky otvor, nožem vyndáme vrchní část těsta. Otvory lžičkou naplníme marmeládou a uzavřeme odloženou vrchní částí těsta.

Ušleháme krém a pomocí sáčku s trubičkou ho nastříkáme na naplněný plát. Na střed jednotlivých dílků nastříkáme světlým krémem nebo šlehačkou pusinky a dozdobíme čokoládovou ozdobou. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *