Slaný čtvercový dort

Na dort použijte pomazánky a další suroviny podle vaší chuti, co máte rádi. Napíši, jak jsem dort skládala a jaké potraviny jsem měla připravené. Základem je toustový chléb, mně stačilo jedno větší balení. Na promazání jsem použila pomazánková másla Boni, která jsou chuťově dobrá a neuvolňují tekutinu jako některé čerstvé sýry. A také z důvodu časového, potřebovala jsem mít dort brzy hotový, tak jsem zvolila tuto variantu.

Pomazánka pažitková – 2 pomazánková másla bez příchuti, asi 100 ml smetany ke šlehání, 2 hrsti najemno nakrájené pažitky, sůl. Pomazánkové máslo postupně naředíme smetanou, aby se dalo lehce roztírat, osolíme podle chuti.

Pomazánka křenová – 2 pomazánková křenová másla, asi 100 ml smetany na šlehání, čerstvý křen a sůl podle chuti. Opět máslo naředíme a dochutíme podle chuti.

Dále jsem si připravila 6 natvrdo vařených a nahrubo nastrouhaných vajec, 200 g najemno nastrouhané goudy, 400 g šunky, po 100 g turistického salámu, paprikáše, poličanu a pancetty, 200 g herkulesu, 1 dunajskou klobásu, 1 balení sýru korbáčik, 1 balení babybelu, rajčata, malé okurky.

Nyní budeme skládat dort. Základní patro jsem složila ze čtyř toustových plátků k sobě po stranách slepených. Plátky jsem střídavě potírala pomazánkami. Na pažitkovou jsem vrstvila část vajíček se sýrem, na křenovou šunku. Plátky toustů jsem potírala pomazánkami i zespodu, aby se mi přilepily na suroviny. Po složení jsem celý dort obmazala křenovou pomazánkou. Strany jsem obložila herkulesem. Na vršek jsem potom naskládala části rajčat, malá jsem neměla, a různé druhy sýrů a uzeniny. Lehce jsem přikryla dort fólií a nechala do druhého dne v ledničce rozležet. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *