Dortíčky vykrajujeme z plátu, můžeme použít i jiný tvar vykrajovátka a velikost podle potřeby. Zdobíme různým ovocem.
Suroviny na piškot – 4 vejce, 160g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160g polohrubé mouky
Suroviny na krém – 600ml mléka, 2 pudinkové jahodové prášky, 3 lžíce cukru krupice, 125g másla
Na dokončení – ušlehaná smetana, popřípadě krém, máslový nebo tvarohový, ovoce dle možností – jahody, rybíz, borůvky, listy máty
Postup – na piškotové těsto si ušleháme bílky, potom přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec lehce vmícháme mouku. Upečeme na větším plechu a necháme vychladnout. Na jahodový krém si uvaříme klasicky pudink, do horkého zašleháme máslo a teplé nalijeme na piškotový plát a necháme v ledničce ztuhnout. Potom vykrajujeme větší kolečka, ozdobně na ně nastříkáme ušlehanou smetanu a dozdobíme ovocem.