Obdobné klasickým španělským ptáčkům, náplň je trošku jiná. Měním ji podle toho, co mám v ledničce.
Suroviny – plátky hovězího masa, súl, pepř, plnotučná hořčice, cibuli, slaninu, salám Herkules, kyselé okurky, hladkou mouku, vývar nebo vodu, sádlo
Postup – nakrájíme si plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme kousek slaniny, okurky a kolečka salámu. Zabalíme, svážeme provázkem nebo hrubší nití. Na sádle závitky opečeme ze všech stran a vyndáme je. Do výpeku vložíme kostky cibule a slaniny a opečeme dozlatova. Zaprášíme moukou, orestujeme, vložíme závitky, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak odstraníme provázky a můžeme podávat s rýží nebo knedlíky.