Cukroví plné kávové vůně, nejenom těsto, ale i krém a poleva je provoněná kávou. Navím zrnko z marcipánu.
Suroviny na těsto – 280g hladké mouky, 200g másla, 70g cukru moučky, 2 žloutky, 3 lžíce instantní kávy
Suroviny na krém – 150g másla, 50g cukru moučky, 1 lžíce instatní kávy
Na dokončení – mandlový marcipán, 100g cukru moučky, několik lžiček uvařené studené kávy
Postup – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a kávu a zpracujeme vláčné těsto. Necháme uležet v chladu a potom vyvalujeme a vykrajujeme měsíčky a pečeme.
Krém – změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme na ochucení kávu
Dokončení – vykrájené tvary slepujeme krémem, polijeme kávovou polevou, kterou připravíme smícháním cukru s uvařenou kávou. Zdobíme kávovým zrnem, které vytvoříme z marcipánu.