Suroviny – předvařené dršťky, hovězí vývar, cibule, sádlo, hladká mouka, mletá červená paprika, majoránka, česnek, nové koření, celý černý pepř, bobkový list
Postup – dršťky vložíme do hrnce, přidáme pár kuliček nového koření, pepře, bobkový list a sůl. Zalijeme vodou a uvaříme je. Vývar přecedíme, odstraníme koření, dršťky i vývar ponecháme, každé si dáme zvlášť.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, trošku osolíme a osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku a dosmažíme tmavší jíšku. Do hotové vmícháme papriku a v tuku ji rozpustíme. Necháme jíšku vychladnout.
Když máme připraven vývar z drštěk, smícháme ho v poměru 1:1 s hovězím vývarem. Do horkého vývaru vmícháme studenou jíšku s paprikou, přidáme podle chuti prolisovaný česnek, měkké dršťky, osolíme a opepříme a za občasného míchnutí povaříme asi 20 minut. Potom dochutíme rozemnutou majoránkou a můžeme podávat.