Piškotový korpus, pařížská šlehačka a višně naložené v rumu – výborná kombinace.
Suroviny na korpus – 4 vejce, 160g cukru krupice, 140g polohrubé mouky, 20g kakaa, 4 lžíce oleje
Suroviny na krém – 600ml smetany na šlehání, 50g kakaa. 50g cukru krupice
Na dokončení – višňový džem, višně naložené v rumu
Postup – den předem si připravíme pařížskou smetanu. Zahřejeme smetanu promíchanou s prosátým kakaem a cukrem, přivedeme k varu a poté odstavíme a necháme v ledničce vychladnout do druhého dne.
Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme nebo vystříkáme olejem. Bílky ušleháme do tuha, přidáme cukr, zašleháme, pak žloutky, šleháme a nakonec olej. Do husté pěny lehce vmícháme mouku promíchanou s kakaovým práškem. Hmotu přendáme na plech a upečeme plát těsta. Necháme ho vychladnout a potom rozdělíme na tři pruhy. Potřeme je džemem, na něj natřeme ušlehanou smetanu a na ni poklademe vypeckované višně. Pásy poklademe na sebe, celé řezy potřeme šlehačkou a ozdobíme.