Suroviny na korpus – 3 vejce, 120 g cukru, 120 g polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 20 g holandského kakaového prášku
Suroviny na náplň – 750 g tučného tvarohu v kostce, asi 200 g moučkového cukru, 1 vanilková tobolka, 250 g másla
Na dokončení – kompotové i čerstvé ovoce
Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, potom zašleháme postupně cukr, žloutky a olej. Mouku i kakao prosejeme a lehce vmícháme do našlehané pěny. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a upečeme.
Máslo pomalu rozpustíme. Vanilkovou tobolku nožem rozřízneme a zrníčka přidáme do tvarohu. Osladíme ho a rozšleháme. Potom po částech přiléváme trochu zchladlé máslo a vše spojíme.
Na upečený korpus navrstvíme tvarohovou náplň, urovnáme a před podáváním dozdobíme ovocem a šlehačkou.