Suroviny – 160g hladké mouky, půl kypřícího prášku do pečiva, špetku soli, 260ml mléka, 100g másla, 4 vejce
Suroviny na krém – 500ml plnotučného mléka, půl deci rumu, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 250g másla, 100g moučkového cukru
Postup – přivedeme k varu mléko s máslem a solí. Do vařícího vmícháme mouku a promícháme. Nad plamenem mícháme a necháme těsto propařit. Když se nelepí a tmavne dno hrnce, sejmeme a necháme trochu zchladnout. Do vlažného zašleháváme postupně jedno po druhém vejce. Nakonec vmícháme kypřící prášek.
Těsto přendáme do sáčku s větší špičkou a tvoříme na plech s papírem kolečka. Pečeme nejprve při 230 stupních, po 8 minutách dopékáme při 180. Ještě teplé věnečky rozkrojíme a necháme vychladnout.
Na krém nejprve uvaříme hustý pudink, do mléka vlijeme i rum. Při občasném zamíchnutí necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a po lžicích zašleháme pudink. Pak krém dáme do sáčku se špičkou a stříkáme na spodní stranu rozkrojených věnečků. Můžeme nakonec pocukrovat.