Lžícový švestkový koláč

Suroviny – 2 vejce, 10 lžic cukru,  1 vanilkový cukr, 10 lžic rozpuštěného másla, 10 lžic mléka, asi 20 lžic polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku

Dále si připravte máslovou drobenku – máslo, krupicový cukr a hrubá mouka. A ovoce, použila jsem švestky, můžete využít i jiné druhy.

Postup – suroviny promícháme v uvedeném pořadí, ne příliš řídké těsto nalijeme na velký plech a poklademe ovocem. Švestky jsem před položením obalila v hrubé mouce, jsou těžké, tak aby příliš nepropadly těstem. Na ovoce přijde drobenka, nebo ji můžete vynechat a upéct bublaninu…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komentáře u „Lžícový švestkový koláč“

  1. Jiřinko, vyzkoušej, je to rychlé a dobré. Lze těsto obměňovat přidáním různých druhů ořechů, třeba i skořicové drobenky k jablíčkům, variant je plno, podle toho, co kdo rád. Náš kamarád pekl podle receptu bublaninu, bez drobenky s třešněmi z mrazáku a taky chválil.

    Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *