Kakaový dort s čokoládovým krémem

Suroviny na korpus – 130 g mandlové mouky, 30 g jemně strouhaného kokosu, 20 g holandského kakaového prášku, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 80 g másla, 100 g zakysané smetany, 3 vejce

Suroviny na krém – 150 g smetany na šlehání, 200 g mascarpone, 40 g čokolády Lindt excellence 85 %

Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, potom zašleháme žloutky. Změklé máslo utřeme se zakysanou smetanou, přidáme našlehaná vejce a všechny sypké suroviny. Lehce spojíme, nalijeme do dortové formy a upečeme.

Čokoládu opatrně rozpustíme ve vodní lázni. Mascarpone jemně promícháme a potom do něj vmícháme čokoládu. Smetanu ušleháme do tuha a lehce spojíme s čokoládovou hmotou. Krém navrstvíme na korpus a necháme v ledničce do druhého dne uležet Dozdobíme  šlehačkou, ovocem nebo čokoládou.

Hodnoty moučníku jsou bez ozdoby na povrchu. Celý dort obsahuje 14305 kJ – 69,35 g bílkovin – 45,39 g sacharidů – 328,23 g tuků.

Když rozdělíme dort na 8 porcí, 1 porce obsahuje  1788 kJ –  8,67 g bílkovin – 5,67 g sacharidů –  41,03  g tuků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *