Suroviny – 180 g mandlové mouky, 100 g másla, 1 vejce, špetka pečivového kypřícího prášku, 7 g sladidla erytritol, na špičku nože vanilková semínka
Postup – asi třetinu mouky si dáme na vále stranou, do zbytku přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Odloženou část mouky přidáme podle potřeby. Záleží na velikosti použitého vejce. Zpracované těsto se nesmí lepit, mělo by být hladké a měkké. Vložíme ho do sáčku a uložíme do druhého dne v chladu.
Druhý den můžeme přinesené těsto z chladu hned zpracovat, je měkké a tvárné. Rozdělíme ho na stejné malé části. Z každé v ruce ukoulíme kuličku, z ní potom váleček, položíme ho na plech a vytvoříme rohlíček. Plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Celé toto množství obsahuje 7838 kJ – 42,99 g bílkovin – 17,11 g sacharidů – 181,94 g tuků.
Z tohoto množství jsem měla 35 rohlíčků. Jeden obsahuje 224 kJ – 1,22 g bílkovin – 0,49 g sacharidů – 5,20 g tuků.