Nízkosacharidová bábovka s čokoládou

Suroviny – 3 vejce, 30 g sladidla erythritol, 25 g slunečnicového oleje, 90 g mandlové mouky, 30 g kokosové mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 20 g čokolády lindt 70%

Postup – vejce ušleháme se sladidlem, pak zašleháme olej. Mouky, kypřící prášek a nahrubo nastrouhanou čokoládu promícháme a vmícháme do těsta. Nalijeme ho do formy a pozvolna upečeme.

100 g upečené bábovky obsahuje – 1579 kJ – 13,69 g bílkovin – 7,09 g sacharidů – 31,47 g tuků

2 komentáře u „Nízkosacharidová bábovka s čokoládou“

  1. Dobrý večer, Zofie,
    pozvolna znamená, tak jak to chápu já, že dáte formu s těstem do ne příliš vytopené trouby a pečete pomalu, aby byla bábovka i uvnitř upečená, nejenom na povrchu. Já peču bábovky při teplotě asi 160 stupňů, ale každá trouba je jiná, nelze teplotu přesně určit. A také záleží na tom, kolik těsta máte ve formě, je-li vrstva těsta menší, není třeba péct pomaleji. Pokud pospícháte, je lépe péct třeba v dortové formě, moučník bude upečen o poznání dříve.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *