Suroviny – 233 g tučného tvarohu v kelímku, 228 g smetany na šlehání 33 %, sladidlo erythritol podle chuti, já dávala 30 g, 200 g jahod
Postup – ovoce omyjeme, necháme okapat, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Smetanu ušleháme, tvaroh promícháme se sladidlem. Pak do něj vmícháme ovoce a nakonec lehce tuhou smetanu. Hmotu rozdělíme do silikonových tvořítek a dáme do mrazničky zmrznout.
Místo jahod jsem použíla i muchovník a později dojde i na rybíz a angrešt. Jahody mají pouze 6 g sacharidů ve 100 g, ostatní drobné ovoce má mezi 10-12 g. Hodnota hotové zmrzliny pak bude trochu jiná.
Z celé uvedené várky jsem vytvořila 14 ks báboviček po 50 g. Jedna jahodová porce obsahuje 290 kJ – 1,86 g bílkovin – 1,86 g sacharidů – 6,93 g tuků. Pokud použijete jiné ovoce, množství sacharidů se zvýší přibližně na 2,70 g na jednu porci.