Suroviny – 100g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku nebo másla
Postup – ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s rozkrájeným tukem a promícháme, aby byla poleva hladká.
Suroviny – 100g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku nebo másla
Postup – ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s rozkrájeným tukem a promícháme, aby byla poleva hladká.
Zdravím Vás, paní Aleno,
já dělám čokoládovou polevu tak, že zahřeji 100 g ztuženého čistého tuku spolu se 40 g kakaa, vymíchám a když již není moc teplá, nanáším ji na moučník nebo cukroví. Než jsem našla tenhle recept, zkoušela jsem i jiné, ale teď již léta nedělám žádnou jinou.
Paní Jiřino,
moc děkuji za Váš příspěvek, je úplně první na mých stránkách. Recept na polevu, která je u Vás oblíbená neznám, já dělam občas polevu z tuku, kakaa , moučkového cukru a pudinku. Míchám ji jen tak podle oka, proto jsem ji zde ani neuvedla. Polevu z čokolády na vaření používám hlavně na drobné cukroví, je lesklá, nestéká a je u nás oblíbená. Vyzkouším i Váš recept, jistě bude čokoláda dobrá. Doufám, že se Vám stránky budou líbit a občas se na ně mrknete a přispějete poznámkou nebo receptíkem.