Suroviny na korpus – 6 vajec, 150 cukru krupice, 150 g hrubé mouky
Suroviny na krém – 600 ml plnotučného čerstvého mléka, asi 40 g cukru krupice, vanilková semínka z půlky lusku, 2 vanilkové pudinky, 3 žloutky, 250 g smetany na šlehání v domečku
Na dokončení – větší balení cukrářských piškotů, tuzemák, asi hrnek kávy
Postup – vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme na větší plech a upečeme.
Uvaříme hrnek kávy a chladnou ji smícháme s rumem. Pokud vám nevadí silná chuť alkoholu, klidně rum neřeďte, ale je to tedy síla, tedy alespoň pro nás. Je to na vás, jak silný nápoj připravíte. Piškoty se v něm namáčejí a pokládají na krém.
Nyní připravíme krém. Z mléka, pudinkových prášků, cukru a vanilky uvaříme hustý pudink. Do horkého vmícháme žloutky, do vychladlého ušlehanou smetanu. Při chladnutí občas krém promíchejte nebo vložte nádobu do studené vody, rychleji zchladne.
Upečený piškoty potřeme asi třetinou krému, po celé ploše položíme namočené piškoty a vše zakryjeme zbylým krémem. Necháme asi tři hodiny uležet a krájíme na kostky.