Suroviny na korpus – 120 g bílků, špetka soli, 40 g sladidla erythritol, 100 g mandlové mouky
Suroviny na krém – 200 g tučného tvarohu ve vaničce, semínka z jednoho vanilkového lusku, 200 ml smetany na šlehání 33 % v domečku, čokoláda 80 % na zdobení
Postup – ušleháme bílky se špetkou soli, pak zašleháme sladidlo. Vmícháme lehce mouku a těsto nalijeme do připravené formy. Upečeme a necháme vychladnout. Potom vyndáme z formy a na korpus navrstvíme krém. Dozdobíme podle chuti nastrouhanou čokoládou.
Lusk rozřízneme, semínka nožem stáhneme do tvarohu. Nesladila jsem, můžete podle potřeby přisladit erythritolem. Smetanu ušleháme a lehce ji vmícháme do tvarohu.
Celý dort obsahuje – 6476 Kj, 55 g bílkovin, 32 g sacharidů, 140 g tuků