Tato roláda se peče současně s náplní, jablka lehce zkaramelizují a dodají zákusku příjemnou chuť.
Suroviny – 6 vajec, 140g cukru krupice, 80g hladké mouky, 3 větší jablka, cukr, skořice
Postup – plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Jablka omyjeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme na větší kousky. Neloupeme, při strouhání nám zůstane slupka v ruce. Nasypeme připravená jablka na plech, srovnáme,pocukrujeme, posypeme skořící. Nyní při stálém šlehání vytvoříme piškot. Nejprve bílky, pak cukr a po jednom žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku, těsto nalijeme na připravená jablka a dáme upéci. Po upečení povrch piškotu přikryjeme archem pečícího papíru, překlopíme piškot na jiný plech nebo jinou vhodnou podložku a srolujeme roládu. Jablka se nám dostanou do vnitřku rolády. Necháme vychladnout a cukrujeme.