Suroviny na 12 košíčků – 60 g bílků, 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička octa, 1 lžička kukuřičného škrobu, špetka soli
Postup – bílky ušleháme, pak asi na třikrát vsypeme cukry a šleháme dotuha. Nakonec lehce vmícháme ocet a škrob. Hmotu vložíme do sáčku se zdobící trubičkou a stříkáme na plech košíčky, přičemž strany objedeme dvakrát, aby nám vznikla prohlubeň pro krém.
Tentokrát jsem plnila tvarohovým krémem, můžete i jen ušlehanou smetanou nebo jakýmkoli jiným krémem. Korpusy můžete péct i několik dní dopředu, ale plňte až před konzumací. Hotové cukroví nedávejte do ledničky, aby vám nezvlhlo.
Tvarohový krém – ušleháme 250 g tučného tvarohu v alobalu, moučkový cukr podle chuti, vanilková semínka z půlky lusku a nakonec lehce vmícháme 250 ml smetany na šlehání v domečku.