Suroviny – 470 g polohrubé mouky, 60 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 30 g droždí, lžička cukru a trochu mouky, asi 250 ml mléka
Drobenka – asi 130 g hrubé mouky, 70 g cukru krupice, 70 g másla
Posyp – 50 g mletých vlašských ořechů, lžička skořice
Ovoce – měla jsem třešně
Postup – z droždí, části teplého mléka, cukru a mouky vymícháme kvásek a necháme ho vykynout. Máslo rozpustíme a ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Plech vytřeme máslem a těsto na něj roztlačíme rukama. Posypeme ho ořechy a skořicí, poklademe ovocem, na které rozdělíme hotovou drobenku a upečeme.