Taštičky obsahují droždí, ale těsto nekyne, hned se zpracovává. Obsahují o trochu více tuku, ale tím získávají na chuti a trvanlivosti.
Suroviny – 500g polohrubé mouky, špetku soli, kostičku droždí, 50g cukru krupice, 250g 100%ztuženého tuku, 2 žloutky, asi 120ml mléka
Náplně – já jsem použila ořechovou, můžete plnit i tvarohovou, povidly nebo mákem
Postup – do mísy si dáme mouku, sůl, rozdrobené droždí, nastrouhaný tuk, žloutky, cukr a podle potřeby mléko, abychom zpracovali vláčné těsto. Nedáváme kynout, ale hned postupně vyvalujeme a vykrajujeme kolečka, plníme a pomocí formy na taštičky spojíme. Když nemáme formu, můžeme udělat vázané koláčky nebo klasické koláče. Narovnáme na plech a upečeme. Teplé pečivo obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.