Linecké slepované cukroví

Nejoblíbenější vánoční pečivo, peču na kila, domácí marmeláda mu dodá tu správnou chuť. Brzy po upečení slepuji, aby se hezky proleželo.

Těsto – 600g hladké mouky, 400g másla, 150g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, pikantní marmeláda na slepení a moučkový cukr na posypání

Na vál prosijeme mouku, přidáme změklý tuk, oba cukry a žloutky a zpracujeme hladké těsto. Necháme zabalené v chladu  odpočinout alespoň jeden den. Pak vyvalujeme a vykrajujeme kytičky, u poloviny z nich vykrojíme střed a pečeme. Tvary bez středu pečeme zvlášť na plechu, protože budou dříve hotovy. Plnou kytičku potřeme marmeládou, tvar bez středu nejprve pomocí sítka pocukrujeme a pak slepíme dohromady.

Linecké slepované

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *