Suroviny na těsto – 4 vejce, 90g cukru, 50g hladké mouky
Suroviny na náplň – 250g měkkého tučného tvarohu, 200ml smetany na šlehání 30%, trochu moučkového cukru, zrníčka z půlky vanilky
K náplni přidáme ovoce, které máme k dispozici. My jsme měli lesní ostružiny.
Postup – ušleháme bílky se špetkou soli, do hustého sněhu zašleháme cukr a potom po jednom žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku, nalijeme na plech s pečícím papírem, který jsme po celé ploše potřeli rozpuštěným máslem. Při pečení hlídáme, abychom piškot nevysušili.Po upečení plát s papírem sundáme z plechu, otočíme ho, položíme na pocukrovanou utěrku, sundáme opatrně papír a necháme vychladnout. Toto těsto nerolujeme.
Na krém si utřeme tvaroh s cukrem a vanilkou. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohové hmoty. Na studený plát těsta rozdělíme náplň, posypeme ovocem a z kratší strany zarolujeme. Necháme v ledničce ztuhnot, pak pocukrujeme a krájíme na plátky.