Opět jeden z receptů, který se v naší rodině peče půl století. Cukroví se slepuje máslovým krémem s příchutí rumu a polévá ledovou rumovou polevou.
Suroviny – 500g hladké mouky, 260g másla, 150g moučkového cukru, 150g jemně mletých vlašských ořechů, sáček citronového cukru, 3 žloutky
Postup – vše zpracujeme, necháme odležet a pak vyvalujeme a vykrajujeme tvary. Po upečení slepujeme krémem a ledujeme polevou.
Krém – 250g másla utřeme se 100g moučkového cukru, přidáme pár zrníček vanilky a po kapkách rum.
Poleva – 2 lžíce rumu, 1 lžíce teplé vody, 2 lžíce prosátého moučkového cukru – vše utřeme, poleva není krycí, jak s ní kolečka potřeme, vytvoří se po zaschnutí krustička.