Výborný moučník, s jahodami bezkonkurenční. Lahodný, osvěžující.
Suroviny na těsto – 8 vajec, 320g cukru krupice, 320g polohrubé mouky, 6 lžic oleje
Suroviny na krém – 500g mascarpone, 250g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 150g cukru moučky, 1 želatinový ztužovač, čerstvé jahody
Postup – nejprve upečeme ze surovin uvedených výše dva piškotové pláty. Na každý plát ušleháme 4 bílky, přidáme 160g cukru, 4 žloutky . Neustále šleháme a poté vmícháme 3 lžíce oleje a lehce přidáme 160g mouky. Promícháme zlehka, aby vaječná hmota neklesla a vlijeme na větší plech vyložený pečícím papírem.
Krém – ušleháme šlehačku, bílý jogurt osladíme a mascarpone lehce promícháme. Do větší mísy vložíme mascarpone, zlehka přimícháme bílý jogurt a šlehačku. Želatinový ztužovač nejprve podle návodu na sáčku smísíme s vodou a pak lehce vmícháme do krému. Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do hotového krému vmícháme předem připravené jahody.
Dokončení – jeden piškotový plát necháme na plechu, navrstvíme na něj krém, přikryjeme druhým plátem a lehce stlačíme. Necháme v chladu ztuhnout a ozdobíme jahodami.